2023 Rolex Daytona Markedsoppdatering: Pristrender i Norge

2023 Rolex Daytona Markedsoppdatering: Pristrender i Norge

Her er en oppdatering om sekundærmarkedets priser for Rolex Daytona-modeller fra begynnelsen av året til slutten av juli 2023. Sjekk også ut vårt tidligere innlegg der vi dekker Submariner- og GMT Master II-modellene. Watches & Wonders 2023 avslørte en fersk serie med Daytona-klokker, med avvikling av Calibre 4130-modellene og introduksjonen av de nye Calibre 4131-modellene, sammen med ulike estetiske endringer.

ROLEX STEEL DAYTONA

De ikoniske Panda- og Godzilla-Daytona 116500LN-modellene, kjent for sine henholdsvis hvite og svarte varianter, har lenge fanget hjertene til entusiastene. Beryktet for deres knapphet hos autoriserte forhandlere og ventelister som strekker seg opp til et tiår, opplevde disse modellene betydelige prisøkninger etter kunngjøringen om at de skulle avvikles i mars.

Panda nådde en topp på Nok 500.000, mens Godzilla nådde nesten Nok 450.000. Siden juni 2023 har Godzillas pris vist større stabilitet, mens Pandas pris svingte frem til den stabiliserte seg mot slutten av juli.

ROLEX HALF GOLD DAYTONA

Når vi beveger oss videre, retter oppmerksomheten seg mot Two Tone Daytona 116503-modellene med urskiver i svart 8-PT Diamond, champagne, svart og hvitt. Overraskende nok har to-toners Daytona-modeller opplevd prisøkninger siden januar 2023, i motsetning til sine stålcounterparts. Spesielt opplevde svart 8-PT Diamond urskive den mest betydelige økningen på Nok 15.000. Denne trenden kan trolig tilskrives begrenset produksjonsvolum og generell sjeldenhet av denne spesifikke skiven.

116503 med svart urskive viste betydelig stabilitet i prisfastsettelsen, gjennomgikk minimale endringer selv etter kunngjøringen om Daytona-avviklingen. Den opplevde en økning på Nok 5.000, sammenlignet med januar 2023. I motsetning til det hvite motstykket hadde oppgangen mindre uttalt. Denne likheten kan tilskrives likheten i urskiver mellom de nye og tidligere Daytona-iterasjonene.

Særlig interessant er champagnesvart variant av Daytona 116503, som historisk sett har hatt mindre popularitet på grunn av manglende kontrast. Overraskende har denne modellen økt i pris. Med den nyere Daytona med en svart subdial-ring på champagneskiven, kan den eldre 116503 champagnemodellen potensielt bli et ettertraktet samleobjekt på grunn av sitt lavere produksjonsvolum.

ROLEX DAYTONA OYSTERFLEX

Når vi skifter fokus til Oysterflex Daytona-serien, vil vi fokusere på de populære skivene. Rolex Daytona Oysterflex 116518LN, kjent som Yu Wen Le eller Pikachu, har en fremtredende plass innen Oysterflex-kolleksjonen og krever den høyeste premien. Etter en prisøkning i februar, har den vendt tilbake til januars priser.

Rolex Daytona Oysterflex 116515LN med sjokoladeskive har lenge vært det mest populære valget blant rose gullmodellene inntil innføringen av den nye sundust-skiven. under Watches & Wonders 2023, opplevde sjokoladeskiven, som ble avviklet under arrangementet, en økning i prisene som oversteg Nok 550.000, bare for deretter å tilpasse seg et mer bærekraftig nivå på Nok 450.000.

Når vi fortsetter å utforske Oysterflex-serien, har Rolex Oyster 116519LN Ghost eller Steel Dial utmerket seg med sin appellerende kontrastskive mot en keramisk ramme. Den opplevde en imponerende økning, med en markant økning på Nok 30.000. Denne uventede veksten kan tilskrives økt etterspørsel mellom juni og juli. Dette har lenge vært en undervurdert modell, og vi er glade for å se den få sin dag i solen.

ROLEX DAYTONA FULL GOLD

Overgangen til metallarmbåndets rike, står Rolex Daytona 116508 Yu Wen Le eller Pikachu som en ettertraktet konfigurasjon. Til tross for sin lignende skive som den nye 126508, har den beholdt sin prisforskjell på grunn av den overlegne kontrasten den tilbyr.

Rolex Daytona 116505 Chocolate med Full Everrose Bracelet i Chocolate-skiven. Parallelt med sin Oysterflex-motpart har den sjokoladebruken gått gjennom full avvikling. Den har opplevd en parallell skjebne, med en betydelig prisstigning som oversteg Nok 800.000 etter kunngjøringen om avviklingen. Imidlertid har prisene moderert seg siden den gang, og stabilisert seg på Nok 650.000.

Rolex Daytona 116509 med fullt hvitt gullarmbånd og blå urskive. Denne modellen har forblitt undervurdert over tid, hovedsakelig på grunn av den subtile elegansen til hvitt gull. Bemerkelsesverdig, til tross for sin tilknytning til John Mayer-samlingen, har den blitt noe oversett på markedet. John Mayer-blå urskive har blitt avviklet, noe som har drevet prisen opp.

ROLEX DAYTONA – JOHN MAYER

Avslutter med Rolex Daytona 116508 med John Mayer-grønn urskive, rangerer denne modellen konsekvent som den mest volatile og spekulative klokken i Daytona-serien, og brukes ofte som et referansepunkt for Rolex-markedet.

I lang tid har John Mayer-modellen vært gjenstand for spekulasjoner, og har vært knyttet til muligheten for avvikling helt tilbake til 2020. Prisbanen har vært preget av periodiske økninger, spesielt når Baselworld-arrangementene nærmer seg. Dette mønsteret holdt også i år, med en merkbar økning i mars 2023, rett før starten av Watches & Wonders 2023.

Etter den offisielle kunngjøringen om avviklingen, gjennomgikk prisene en ekstraordinær oppgang og nådde astronomiske høyder på opptil Nok 1,4 millioner. Det er imidlertid åpenbart at slike eksorbitante prisnivåer i utgangspunktet ikke var bærekraftige, noe som førte til at mange eiere solgte klokkene sine og resulterte i et overskudd. Som følge av dette oppstod det en påfølgende justering i prisene, som nå har stabilisert seg på Nok 850.000.

Sammendrag

Oppsummert følger Daytona en vanlig trend: etter kunngjøringen om avvikling stiger prisene til ekstraordinære nivåer, bare for gradvis å synke igjen. Denne trenden skyldes en kombinasjon av kjøpere som utnytter høye priser og det resulterende overskuddet som driver prisene nedover. En viktig ting å huske er at disse avviklede modellene vil se et synkende tilbud over tid, noe som potensielt kan bidra til prisoppganger. Lignende mønstre ble observert med klokker som Rolex Hulk 116610LV og Daytona 116503 Mother of Pearl-skiver.

Når vi sammenligner priser på Submariner, GMT og Daytona-modeller, er vi enige med Bloomberg-artikkelen til en viss grad. Mens visse modeller faktisk har sett prisfall, har andre vist økninger, som vi ser med Daytona og Rolex Pepsi. Stabilitet har også vært tydelig i visse modeller. Det er viktig å se grundigere på dataene og ta hensyn til faktorer som Daytona-prisstigninger etter avviklingen, som kan påvirke dataene. Generelt følger Rolex-modellpriser sykliske trender, med nedgang om sommeren og oppgang i ferieperioder.


Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel