DE OFFISIELLE REGLENE SOM DIN AUTORISERTE ROLEX FORHANDLER MÅ FØLGE

DE OFFISIELLE REGLENE SOM DIN AUTORISERTE ROLEX FORHANDLER MÅ FØLGE

Enhver autorisert Rolex-forhandler må inngå en kontrakt med Rolex og også signere en Rolex-distribusjonsavtale som fastsetter hva en forhandler kan gjøre og – kanskje like viktig – ikke kan gjøre. Men hva er skrevet i denne mystiske avtalen likevel? La oss ta gjettingen ut av dette emnet.

Ingen romantisering av hva som går inn i disse mystiske kontraktene, det som følger nedenfor er direkte sitater fra en ekte avtale. Avtalen vi siterer fra er på den eldre siden, men vi lenker også til en nyere sak. Å analysere det siste tilfellet indikerer at teksten kan ha endret seg, men ånden i denne typen avtaler ser ut til å ha holdt seg stort sett den samme. For å være tydelig jobber vi med offentlig tilgjengelig dokumentasjon (lenker nederst i artikkelen).

OFFISIELL ROLEX FORHANDLER

  • Rolex utnevner gullsmeden til en offisiell Rolex-juveler (“ORJ”) og gir gullsmeden en ikke-eksklusiv rett til å kjøpe Rolex-produkter og videreselge dem i detaljhandel. Rolex kan utnevne flere ORJ-er etter eget skjønn, uavhengig av hvor de befinner seg.
  • Juveler samtykker i å selge Rolex-produktene på en måte som er i samsvar med Rolex-navnets høye standarder, goodwill og prestisjetunge rykte. Forhandlere samtykker i å kjøpe nye Rolex-produkter eksklusivt fra Rolex. Rolex kan avbryte den autoriserte statusen til ett eller flere lokasjoner, i samsvar med vilkårene i denne avtalen, uten å endre statusen til gullsmedens gjenværende autoriserte lokasjoner (hvis noen).

BESTILLINGSPROSESS
Merk: Hvordan legger din lokale AD en bestilling på moderskipet?

  • Alle bestillinger er gjenstand for gjennomgang og aksept av Rolex, og godkjenning av mengder og utvalg av Rolex-produkter solgt til forhandler av Rolex skal overlates til Rolexs eget skjønn. Bestillinger anses bare som akseptert ved forsendelse av varer fra Rolex. Prisen som belastes forhandler vil bli satt i samsvar med gjeldende prisliste på forsendelsesdatoen. Rolex garanterer ikke noen leveringsplan, og skal ikke pådra seg noe ansvar for forsinkelser eller kansellering av forsendelsen av en ordre.
  • Rolex kan kansellere restordrer etter eget skjønn, og alle restordrer vil bli kansellert automatisk hvis forhandlers status som ORJ opphører, eller hvis denne avtalen avsluttes. Rolex vil ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader som kan oppstå.

Merk: Rolex sender i utgangspunktet det de vil og når de vil. Generelt kan ikke din AD forutsi hvilke klokker som vil bli sendt til dem nøyaktig. Uansett hva Rolex sender, må AD kjøpe, og det er deretter deres sak å prøve å selge inventaret. Denne prosessen gjentar seg med jevne mellomrom gjennom året.

Ytterligere merknad: Andre punkter notert i en sak (se lenke nedenfor) på bestillingsprosessen indikerte et tilleggspunkt "innkreving av depositum av den autoriserte distributøren fra forbrukeren forplikter ikke Rolex til å oppfylle bestillingen, men er det eneansvaret til den autoriserte distributør". Grunnen til at jeg fremhever det her er at vi for øyeblikket er i et klima der kunder faktisk gjør innskudd til AD for å sikre klokken sin. Dette er kun mellom kunde og AD, Rolex selv håndterer ikke dette i det hele tatt.

ROLEX INVENTAR

Forhandler godtar å lagerføre en utpekt grunnleggende lagerplan til enhver tid året rundt. Rolex, etter samråd med forhandler, vil velge en grunnleggende lagerplan (i forhold til forhandlers salgspotensial) trukket fra alle gjeldende Rolex-linjer for hvert autorisert sted. Det er uttrykkelig forstått at overholdelse av denne bestemmelsen er obligatorisk for å beholde fortsatt status som ORJ. Forhandler godtar å la Rolex-personell ta en fullstendig oversikt over alle Rolex-produkter i forhandlerens besittelse, og å gjennomgå Rolex salgs- og garantiopptegnelser med rimelig muntlig varsel.

Merk: Denne "take it or leave it" type ordre- og lagerprosessen er det som i verste fall kan føre til dette emnet som er forklart tidligere, dvs. grå markedet...

Annet Merk: Hvis denne standardklausulen faktisk fortsatt brukes i dag, kan Rolex gå forbi deres AD for å sjekke beholdningen. I så fall, hvis Rolex virkelig ønsker å se om de autoriserte forhandlerne deres fylte hvelvene sine med sjeldne modeller, i henhold til klausulen ovenfor, ville Rolex kontraktsmessig få lov til å gå og se på beholdningen hos forhandlerne. I eksemplet ovenfor ser de også muligheten til å gå gjennom salgs- og garantiregistrene. Man kan anta at dette tilbyr mye ildkraft her for å bekjempe feilbehandlinger som angivelig plager bransjen i dag.

KUN DETALJSALG

Forhandler vil kun selge Rolex-produkter til endelige forbrukere, på detaljhandelsnivå, i transaksjoner som kommer over disk på deres autoriserte lokasjon(er). Alle andre salgsmetoder (bortsett fra Rolex-godkjente bedrifts-/presentasjonssalg) anses som omlasting. Rolex er enedistributør av Rolex-klokker i USA. Rolex har ikke autorisert noen ORJ eller noen annen person til å opptre som grossist eller underdistributør; derfor er enhver omlasting av Rolex-klokker, selv om det er utilsiktet, forbudt.

ORJ-er kan ikke selge klokker til kunder henvist fra utenfor deres lokale markedsområde (med mindre salget utføres personlig på et autorisert sted), og de kan heller ikke betale et gebyr for henvisninger.

RETT TIL TILBAKEKJØP

Hvis forhandlers status som offisiell Rolex-forhandler opphører av en eller annen grunn, eller hvis forhandler avslutter sin virksomhet, likviderer sin varebeholdning eller på noen måte forsøker å foreta et bulksalg av sin varebeholdning, forbeholder Rolex seg den absolutte retten, etter eget skjønn, til å kjøpe tilbake hele eller deler av forhandlers Rolex-beholdning til fakturert pris. Rolex skal ha forkjøpsrett til å gjenkjøpe slik beholdning, og forhandler skal ikke selge, eller tilby å selge, eller overføre besittelse eller eierskap av slik beholdning til noen tredjepart med mindre den først har tilbudt å selge varebeholdningen til Rolex til den spesifiserte prisen her og Rolex har avslått et slikt tilbud.

Merk: Dette er grunnen til at du ikke ser store forråd av Rolex-klokker oversvømme det lokale markedet når en stor forhandler går konkurs.

Forhandler godtar å sende alle slike varer til Rolex på forespørsel. Forhandler har rett til å selge Rolex-beholdning som ikke er gjenkjøpt av Rolex. Hvis forhandler selger det ovenfor beskrevne Rolex-beholdningen til en tredjepart i strid med Rolex sine rettigheter, godtar forhandler å betale Rolex et beløp tilsvarende den opprinnelig fakturerte prisen for slike varer som likviditetserstatning. Enhver tredjepartskjøper skal ta varebeholdningen i besittelse underlagt Rolex sine rettigheter som spesifisert i denne avtalen. Forhandler samtykker i å utføre slike dokumenter som Rolex kan be om for å gjennomføre vilkårene i denne paragrafen.

VARIGHET OG OPPSIGELSE

I tilfelle brudd på denne avtalen, eller av Rolex retningslinjer eller prosedyrer, eller av andre rettferdige årsaker, kan hver av partene si opp avtalen med øyeblikkelig virkning, etter å ha gitt skriftlig varsel om oppsigelse til den andre parten.

«Just cause» skal inkludere, men ikke være begrenset til, følgende eksempler:

  • Unnlatelse av å betale noen sum ved forfall
  • Omlastning (både tilsiktet og utilsiktet)
  • Unnlatelse av å overholde gjeldende føderal, statlig eller lokal lov eller forskrift i forbindelse med en parts forpliktelser i henhold til denne avtalen eller i forbindelse med driften av deres virksomhet
  • Involvering av en part, eller dens eiere eller ansatte, i enhver aktivitet som kan skade den andre partens omdømme, eller som generelt anses som umoralsk, ulovlig eller i strid med offentlig kunngjøring
  • Salg, distribusjon eller annen disponering av i det vesentlige alle en parts eiendeler eller enhver vesentlig endring i dens kontroll
  • Stenging av en parts virksomhet, avvikling av varelageret eller forsøk på bulksalg av varelageret
  • Innlevering av konkursbegjæring av eller mot en av partene, eller dersom en av partene blir dømt eller blir konkurs eller insolvent, eller utnevnelse eller søknad om oppnevning av mottak for en parts virksomhet, eller oppdrag eller forsøk på overdragelse til fordel eller kreditorer.

Ovennevnte er noen av hovedpunktene som er tatt opp i en slik Rolex-distribusjonsavtale også kjent som Official Rolex forhandler avtale eller ORJ avtale.

FLERE REGLER

Vær oppmerksom på at det er mer i denne historien enn bare denne ORJ-typen avtale. Rolex ber også din autoriserte forhandler om å lese og godta betingelsene fastsatt i andre policyerklæringer som Co-op Advertising Policy. For ytterligere innsikt i hva som er fastsatt i disse retningslinjene, kan du ta en titt på en tidligere tvist med justisdepartementether

Forhåpentligvis hjelper dette med å avklare dette emnet en liten bit, og hvis det er mulig – kan det hjelpe å skille sannhet fra fiksjon. Poenget med denne oversikten er å indikere at en Rolex AD har en regelbok å følge. Det er ikke gratis for alle. Vær oppmerksom på at dokumentene som fungerte som grunnlag for ovennevnte ikke er de nyeste og beste og kan muligens være utdaterte til en viss grad.

MERK: Eksempel på Rolex-distribusjonsavtale er tilgjengelig på SEC her I tillegg kan du finne interessante tidligere saker som gir ytterligere innsikt i disse avtaleneherogher. Politikkinnsikt finnes også her



Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel