Den komplette kjøpsguiden til Patek Philippe

Den komplette kjøpsguiden til Patek Philippe

Vi bryter ned katalogen til en av de fineste klokkeprodusentene i verden.

Som Rolex er Patek Philippe et uavhengig merke, og denne berømte sveitsiske klokkeprodusenten har skåret ut en esoterisk vei gjennom horologiens kratt for å skape det mange argumenterer er verdens beste klokker. "Best", betyr selvfølgelig ikke perfekt. Nektere bevæpnet med en tynn (og dypt ironisk) anti-luksus etos målretter vanligvis de høye prisene og har deretter lite å si, fordi en Patek Philippe-klokke - selv om du ikke liker den eller hva du antar at den står for - er et utvilsomt fantastisk stykke menneskelig oppfinnsomhet.

Patek Philippes historie
Etablert i 1839, ble selskapet som nå er kjent som Patek Philippe grunnlagt av de polske urmakerne Antoni Patek og (født i Tsjekkia) Franciszek Czapek. Et par år senere gikk de to separate veier, som førte til Czapek & Cie. og Patek som samarbeidet med den franske urmakeren Adrien Philippe. Resten er historie.

Ikke helt selvfølgelig. Siden den gang har selskapet utviklet en omfattende samling som for øyeblikket inkluderer over 160 klokker og over 50 interne bevegelser. Patek laget klokker for kongelige på 1800-tallet og hyper-kompliserte mesterverk som den berømte Henry Graves Supercomplication lommeuret. Men dette forklarer ikke helt merkets oppgang til sin nåværende lovpriste status. Under Philippe Stern og etterfølgende hans sønn og nåværende president Thierry, har merket blomstret i moderne tid. Det er kjent for svært komplekse og elegante evighetskalenderklokker, noen av de fineste overflatene i bransjen - og selvfølgelig den sporty og legendariske Nautilus.

For en omfattende liste over alt som tilbys, anbefaler vi å bestille en trykt kopi av Patek Philippe-katalogen. Det er en elegant bildebok som fortjener en plass på enhver seriøs klokkefans hylle. For de som ønsker å navigere i denne omfattende samlingen uten å måtte vade gjennom kompleks markedsføringsretorikk, har vi satt sammen følgende relativt enkle guide for å gjøre deg godt kjent med Patek Philippe på kort tid.

Hvorfor er Patek Philippe-klokker så dyre?
Patek er ikke et vanlig klokke-merke. Det er en favoritt blant samlere for sin tilnærming til og utførelse av håndverket, bredt ansett for å representere tradisjon og fremragende klokkeproduksjon - og det er fortjent av denne omdømmet. Kall det kunst, om du vil, men denne typen ting kommer ikke billig av en rekke årsaker (å forklare nøyaktig hvorfor klokker kan være så dyre kan være vanskelig). Mens prislappen på Patek Philippe-klokker starter på femsifrede beløp og går (langt) opp fra der, er ikke merket alene i sin prisklasse.

Stickerprisen er ikke det Patek-klokker er mest kjent for. Det er på auksjoner du vil finne de villeste klokkeprisene, og to merker dominerer scenen: Rolex og Patek Philippe. Den dyreste klokken som noen gang er solgt på auksjon, er en Patek Philippe. Merket har en febrilsk følging blant samlere, men det har også brutt inn i det allmenne bevisstheten takket være, hovedsakelig, den ettertraktede Nautilus som mange kjendisers valg for å vise frem sin rikdom.

De ulike modellene fra Patek Philippe
La oss først få hodene våre rundt de store kategoriene innen Patek Philippe-kolleksjonen.

Nautilus: En ikonisk klokke fra 1970-tallet som hjalp Patek Philippe med å entre sportsklokkemarkedet i 1976.

Aquanaut: Lansert i 1997 som et rimeligere alternativ til Nautilus, er disse klokkene blitt vanskelig å få tak i, spesielt i stål.

Calatrava: Patek Philippe's runde dressklokker inspirert av Bauhaus, først utgitt på slutten av 1920-tallet. Vanligvis enkle og elegante, med kun tid og dato, men også utsmykket med diamanter.

Komplikasjoner: Vanligvis med to eller tre komplikasjoner (mekaniske innretninger som gjør noe annet enn å vise tiden), varierer disse klokkene fra rene og enkle skiver til dypt dekorative.

Grand Complications: Innenfor urmakeri innebærer en grand complication flere komplikasjoner i én klokke. Det er ingen hard grense, men de fleste er enige om at (med unntak av en datomekanisme) tre eller flere komplikasjoner utgjør en grand complication.

Golden Ellipse: Opprinnelig utgitt i 1968, er disse virkelig unike oblonge ultratynne klokkene nå tilgjengelige i en oppdatert størrelse. De er noen av de mest elegante tid-only-klokkene som noen gang er laget.

Gondolo: En historisk samling av formede klokker, Gondolo-serien er nå helt befolket av firkantede eller puteformede kasser, tungt smykket og rettet mot kvinner.

Twenty~4: Med størrelser på 36mm og mindre, runde eller firkantede, mekaniske eller kvarts, består denne samlingen av dressklokker ment for kvinner.

Nautilus-kolleksjonen


Noen ville si at Patek Philippe prøvde å ta igjen Audemars Piguet's innovative Royal Oak da de ansatte anerkjente designeren Gerald Genta på 1970-tallet, men den resulterende klokken, Nautilus, ble en diskoklassiker i seg selv. I dag er etterspørselen så høy at du må kjempe deg vei opp en lang venteliste for å få tak i en.

Patek Philippe Nautilus 5811

Patek annonserte i 2021 at de skulle avslutte produksjonen av den utrolig populære 5711, som av mange betraktes som den perfekte luksuriøse sportsklokken. Dens etterfølger er 5811, som er nesten identisk, men har en todelt kassekonstruksjon som måler 41mm bred (en millimeter mer enn 5711). Den kommer foreløpig kun i hvitt gull, men det gjør det enkelt å forestille seg hvordan den forventede stålversjonen vil se ut.

Patek Philippe Nautilus 5712

Du kan få en Nautilus i forskjellige edle metaller, helt dekket av diamanter, eller med ulike kombinasjoner av komplikasjoner. Det ville ikke være fornuftig å liste opp hver enkelt her, men 5712 er et godt eksempel på noe av variasjonen du kan forvente. Dette modellen er i stål med en månefase og pekerdato på en subskive, sekunder på en annen subskive og en strømreserveindikator, alle i en asymmetrisk, men slående layout.

Patek Philippe Nautilus Dual Time 5990

Vi sa jo at den vanligvis sporty Nautilus-klokken kunne bli komplisert og overdådig, ikke sant? Kun tilgjengelig i stål og roségull, er 5990 en virkelig verdensreisende klokke, med en lokal timeviser som hopper og Pateks unike AM / PM-indikatorer for både lokal og hjemmetid - med den komplekse flyback-kronograf funksjonen lagt til bare for moro skyld. Ventelisten er lang nok til at du kan spare opp de 100 000 dollar du trenger for å skaffe deg den.

Aquanaut-samlingen

Lansert i 1997 var Aquanaut Pateks forsøk på å tilby en mer rimelig sportsklokke. Det er imidlertid en utrolig kul, vannklar klokke som har en sportslig kant i forhold til Nautilus, hovedsakelig på grunn av de dristige tallene og den ikoniske midt-tallets urskiven (til de legger diamanter på den, da).

Patek Philippe Aquanaut 5167

Dette er den mest avskallede Patek Philippe sportsklokken, og for de som synes den ikke har nok funksjoner, foreslår vi at du får en på håndleddet og ser om det ikke endrer mening. Bezelen er et subtilt 16-kantet arrangement, med børstet og polert urkasse som glitrer i stål og gull.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel