Gerald Charles Maestro GC Sport Grass Watch Review

Gerald Charles Maestro GC Sport Grass Watch Review

Når du hører navnet Genta, kommer en bestemt og veldig spesifikk stil til tankene. Royal Oak, Nautilus, Ingenieur, alle flotte klokker med den svært spesifikke industrielle smaken som designerens navn har blitt synonymt med. Dette er grunnen til at det er noen grunner til at du kanskje ikke umiddelbart assosierer dem med Gerald Charles. For det første er det navnet selvfølgelig, for da Genta grunnla Gerald Charles i 2000, fikk han ikke lov til å bruke sitt andre navn. For det andre, fordi silhuetten til Maestro, som har kommet til å definere merket med klokker som den nylige Gerald Charles Maestro 9.0 Tourbillon og GC Sport Grass, er ikke det vi har kommet til å forvente. Det er ikke en åttekant eller en skrue i sikte!

Hver nåværende Gerald Charles-tidsindikator har samme kasseform, med utrolig små variasjoner. Denne formen innebærer en to-nivå bezel, en fasettert, rektangulær kasseform med en mer avrundet seks o'clock ende og et overordnet utseende som er mer art deco enn sports luksus. Den er definitivt ikke uten sjarm, men jeg har alltid betraktet den som et ganske nisje-utseende, unikt og dypt spesifikt. Likevel er tydeligvis den formen og stilen deceptively allsidig, for ikke bare har Gerald Charles Maestro GC Sport Gras en kul ny skive, det er en ekte sportsklokke.

Det kan høres merkelig ut for en klokke som fortsatt deler den trinnskårne kassekonstruksjonen, men bare se på skiven, som er oppkalt etter og inspirert av gresssbaner. Den er ikke bare inspirert av det; den har blitt (angivelig) testet av ATP-spillere for å sette den på prøve.

Nå er jeg fullstendig klar over at veldig få mennesker noensinne vil ha på seg klokken sin mens de spiller. Glem potensiell skade på klokken; det er bare ikke komfortabelt, og selv en svelte tidsmåler kan komme i veien eller henge seg fast i ting. I det minste har Gerald Charles prøvd å minimere disse problemene, både ved å sette den på en behagelig gummistropp og ved å svinge kronen til ni o'clock for å gi håndleddet ditt ekstra bevegelsesfrihet. Den er også veldig lett takket være kassen i titan og veier bare 65 gram.

Dette er en av de få tilfellene der jeg er helt enig i bruk av titan. Til generell bruk synes jeg metallet får klokkene til å føles som leker uten den typen tyngde jeg liker. Jeg vet at det er mange samlere der ute som elsker det, men jeg foretrekker alltid stål. Bortsett fra her. Ikke bare gir det mening konseptuelt, men det ser også kult ut, med en grå glans som gjør at de føles mye mer moderne, mer i tråd med min forhåndsinnstilte oppfatning av en Genta-klokke.

Så er det nok her til at du har lyst til å prøve den på banen? Mekanisk sett virker det som om den er oppgaven verdig også. Bevegelsen inni er Ref. GCA 3002, et samarbeid med bevegelsesfabrikanten Vaucher i Fleurier, som kombinerer ultratynn konstruksjon med et Incabloc anti-støt system for å overleve solide påvirkninger. Rotor er også blitt renovert for å hindre overdreven oppstramming mens du hopper rundt og prøver å returnere. Det er ikke på nivå med Richard Mille når det gjelder støt motstand, men det er heller ikke en tank, og du trenger egentlig ikke noen av dem for å sørge for at en rask tenniskamp ikke ødelegger tidsmåleren din.

Estetisk sett, bortsett fra de mer moderne hentydningene i titanens grå og den nydelige teksturerte grønn røyken på gressklokken, er resten av klokken ren Maestro. Om du liker det eller ikke, kommer an på din personlige smak; det er ikke mye annet å sammenligne det med. Den er utvilsomt godt konstruert, og som GC Sport viser, har den mye mer å by på enn du kanskje forventer.

Denne spesielle versjonen er faktisk en av tre tennisinspirerte klokker i Gerald Charles' kolleksjon, de andre er Grus og den tidligere GC Sport i blå, som med sin solskive er mye mer klassisk. Siden det er så mye svart og blått rundt om dagen, foretrekker jeg Grass, men det like teksturerte grønne har sine sjarm.

Uansett har disse sjarmene sin pris. Alle tre Maestro GC Sport-klokkene har en prislapp på £15 600, en betydelig sum for en sportsklokke. Men disse er ikke bare gjennomsnittlige hverdagsklokker, men makeløst ferdige, unikt designede klokker som tilfeldigvis er blitt tilpasset sportsbruk. Og ærlig talt har jeg kommet til å virkelig like den. Den ville ikke vært mitt første valg blant Gerald Charles (det ville være deres superb skelettklokke), men den er som ingen annen der ute, og det er noe jeg alltid kan støtte.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel