Nye Rolex-modeller fra 2022

Nye Rolex-modeller fra 2022

Det er ingen tvil om at 2022 har vært et vanvittig år så langt, fra rekordhøy inflasjon til Covid-19 og den tragiske krigen i Ukraina. Selv om de geopolitiske spenningene absolutt har vært høye i år, skjer det en liten del av positiviteten i disse enestående tidene, og det er den årlige Watches and Wonders-konferansen som finner sted i Genève, Sveits. I løpet av 2020 og 2021 ble denne konferansen primært holdt digitalt på grunn av Covid-19-pandemien, men endelig etter to lange år var festen tilbake. Med over 39 merker til stede, inkludert Rolex, Tudor, Patek Phillippe, Cartier, IWC, Vacheron Constantin og mange andre, vil denne konferansen absolutt bringe alle slags nye utgivelser inn i den utrolige verdenen av luksusklokker. Siden det er så mange merker til stede og massevis av nye innovasjoner kommer til å bli presentert, vil vi i dag fokusere spesielt på Rolex. Vi skal diskutere noen av de nye modellene som Rolex introduserte og hvordan de skiller seg fra tidligere modeller.

Rolex Air-King 126900

Bildet fra Bark and Jack YouTube kanal

Først og fremst vil vi bryte ned den uten tvil den minst populære av alle de nye Rolex-utgivelsene, Rolex Air-King 126900. En ting med denne nye modellen som hopper ut er hvordan Rolex bestemte seg for å endre hvordan de nummererte skiven. I året før ble nummer fem på skiven vist på uret som bare "5", mens det i år vises som "05". Man kan lure på hvorfor Rolex ville gjøre denne endringen når den ekstra "0" virker så ubetydelig, men grunnen til at Rolex gjorde denne endringen var for symmetriens skyld. I design er det et allment akseptert prinsipp at symmetri er lik skjønnhet, så det gir perfekt mening hvorfor Rolex ville gå denne veien. Det er også en differensieringsfaktor for Rolex fordi denne designen ikke er vanlig i klokkeverdenen, så det vil være interessant å se om denne nye symmetriske skivedesignen ender opp med å bli mainstream. Kassen er også annerledes siden det har rette kanter som ser mer ut som en Submariner i motsetning til de avrundede kantene som en DateJust.

Rolex Day-Date 228236

Bildet fra Bark and Jack Youtube kanal

Deretter vil vi bryte ned den nye Rolex Day-Date 228236. For denne modellen var den største endringen vi så at den hadde en 950 Platinum riflet ramme (fluted bezel), som var den aller første gangen dette noen gang ble gjort av Rolex. Ingen liten prestasjon, denne designen hadde tatt årevis med forskning for å skape den perfekte flutingen til "det edleste av metaller" (siter Rolex). Dette er en stor endring sammenlignet med 2021 Day-Date fordi forrige års Day-Date inneholdt en rund ramme, selv om begge dekslene fortsatt var laget av platina. Utenfor rammen er det egentlig ikke så mange endringer i day-daten. Den har fortsatt den isblå urskiven, romertallsskiven, og den har nøyaktig samme størrelse som den forrige modellen.

Rolex GMT Master II 126720 VTNR

Bilder fra Bark and Jack YouTube Kanal

For å fortsette går vi videre til den nye GMT Master 126720 VTNR. Denne nye modellen kan ha vært den mest kontroversielle av alle de nye utgivelsene. Endringene her er åpenbare, kronen og datohjulet er plassert på venstre side av uret, et sjeldent nikk til de 10 % av befolkningen som er venstrehendte. Dette er en helt ny kassedesign fra Rolex, og den har fått svært blandede anmeldelser. Noen høyrehendte samlere liker faktisk ideen fordi kronen ikke vil presse på toppen av hånden deres. Fra det perspektivet kan denne nye designen faktisk ende opp med å bli en stor hit og kan påvirke måten klokkedesign vurderes fremover. På den annen side (lol), liker ikke dissenterene dette designet fordi de føler at det ser "opp-ned". De ønsker ikke å bruke en klokke som ser ut som den er laget for noen som var venstrehendt, og de er sterkt imot designet. Bare tiden vil vise hvordan denne modellen vil spille ut. I tillegg til at kronen og datovinduet ble forskjøvet til venstre, så fargen også en endring til en svart og grønn kombinasjon. De tidligere fargekombinasjonene så Rolex "Pepsi" med den røde og svarte kombinasjonen og Rolex "Batman" med den svarte og blå kombinasjonen. Noen mennesker har spøkt og sagt at denne nye svarte og grønne fargekombinasjonen bør hete Rolex "Green Lantern", men det gjenstår å se hvordan det luksuriøse urpublikummet vil reagere på denne nye modellen. Så langt har vi også sett ordet "sprite" kastet rundt, men vi synes det bør være forbeholdt en grønn/gul urskive.

Rolex Yacht-Master 226658

Bildet fra Bark and Jack YouTube Kanal

For å følge med har vi den nye Yacht-Master 42. Denne nye modellen står i kontrast til fjorårets modell ved at den er laget av gult gull i motsetning til det hvite gullet fra året før. Utenom en fargeendring er alt annet stort sett det samme som den forrige modellen, for eksempel 42-millimeter-kasse, Oysterflex-gummiarmbåndet, det samme 3235-kaliberbevegelsen, osv. Yacht-Master har tradisjonelt vært et ekstremt populært ur i bransjen, og denne nye modellen vil mest sannsynlig oppleve et lignende nivå av suksess.

Hvilke modeller vil bli avviklet?

Den vanskelige delen her er at Rolex ikke formelt kunngjør hva som kommer til å bli avviklet. Det betyr at for å finne ut hva som er avviklet, må man i utgangspunktet jobbe for å finne ut av det selv. En ting som kan bemerkes er at Rolex har redusert tilbudet av deres 41 millimeter Oyster Perpetual, spesielt er Tiffany-skiven. Hvis Rolex faktisk avvikler Oyster Perpetual Tiffany-skiven, kan du forvente at prisen vil skyte i været på denne klokken enda mer enn den allerede gjorde etter at Patek Phillippe Tiffany-skiven ble solgt på auksjon for 6,5 millioner dollar. En annen modell som kan bli avviklet er GMT Master II "Batman". Begrunnelsen bak dette forslaget er at siden Rolex introduserte den nye GMT Master II med den grønne og svarte skiven, kan dette teoretisk skje fordi Rolex er begrenset til hvor mange enheter de kan produsere for øyeblikket. Nøkkelen her å huske er at alt dette er spekulasjoner, så vennligst ikke les disse mulighetene som klokkeinvesteringsråd.

Konklusjon    

Watches and Wonders-konferansen har akkurat startet, men mye har allerede skjedd. Vi har sett Rolex introdusere noen nye modeller, inkludert Rolex Air-King 126900, Day-Date 228236, Yacht-Master 42 og mer. Som med hvert år, når nye modeller kommer inn, blir visse modeller avviklet. Bare tiden vil virkelig vise hvordan de nye modellene gjør det og hvilke som ender opp med å bli avviklet.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel