Patek Philippe 5740G – Den første store komplikasjonen av Nautilus-samlingen

Patek Philippe 5740G – Den første store komplikasjonen av Nautilus-samlingen

Timelux står for samleobjekter. Patek Philippe står for samleobjekt-klokker. Derfor må vi absolutt skrive om den første Grand Complication i Pateks Nautilus-kolleksjon - vi snakker om ingen andre enn Patek Philippe 5740G.

Mesterverket ble introdusert på Baselworld i 2018 og har vært en av de mest populære klokkene i Nautilus-kolleksjonen siden den gang.

5740G er den mest kompliserte klokken i Nautilus-kolleksjonen, men den har samme mål som den enkleste - 5711. Diameteren (10-4 o'clock) er 40 mm, mens høyden er 8,42 mm (noe tykkere). Kassen er laget av hvitt gull og har et safirkrystall baklokk. Lenken er også laget av hvitt gull og åpnes/lukkes med Nautilus-fold-over-klemmen med sikkerhetsknapper og et nytt design.

Den ultra-tynne mekaniske selvopptrekkende bevegelsen, kaliber 240 Q, har dag, dato, måned, skuddår og 24-timers indikasjon ved hjelp av viserne. Det vi liker med urskiven er den lyse og sterke blå fargen (mye lettere enn for 5711) som ser ut som fargen på havet når solen skinner på det aqua-blå vannet - bare fantastisk!

Det er ganske utrolig at Patek har klart å bygge en evig kalender i samme kasse som 5711, 5712 osv. Det er ikke veldig vanlig for en sportsklokke å ha en evighetskalender (om det er en nødvendig funksjon eller ikke, er en annen historie...), men Patek beviste en gang til hvorfor den Geneve-baserte merkevaren er en pioner innen fin urmakeri.

En morsom faktum her er at Gerald Genta, som er designeren av den mest ikoniske Patek Philippe-klokken, Nautilus, er samtidig designeren av Audemars Piguet Royal Oak. Det er imponerende at én person har designet to av de mest ikoniske klokkene i urmakeriets historie. Hvis du er en som er ny innen fin urmakeri, sørg for at du kjenner Grandmaster Gerald Gentas navn!

Vi ser frem til å se hva som kommer neste for Nautilus-kolleksjonen. Kanskje en turbillon? Tenk deg dette, en Patek Philippe Nautilus Tourbillon... Vi i Timelux elsker ideen om det.

Det vi elsker med klokken:

5740 er den tynneste evighetskalenderen fra Patek, men passer likevel i samme kasse som 5711. Dette viser at Patek ikke er ferdig med Nautilus-kolleksjonen. Vi er sikre på at det vil komme flere innovasjoner.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel