ROLEX

ROLEX

Rolex er et sveitsisk klokke selskap grunnlagt i 1905 av Hans Wilsdorf. Rolex spesialiserer seg på luksuriøse klokker og har vært ledende i bransjen i årevis.

Historie
Rolex har en lang og rik historie. Grunnleggeren, Hans Wilsdorf, begynte å selge klokker i 1878 da han åpnet sin egen butikk i London under navnet"Hans Wilsdorf & Sons" i en alder av 15. Selskapet hans ble populært for sine høykvalitets klokker samt deres pålitelighet og nøyaktighet . Å lese analoge klokker var en ferdighet folk ikke alltid hadde fordi de ikke hadde digitale skjermer som dagens armbåndsur. I 1905 registrerte Mr. Wilsdorf navnet Rolex hos franske myndigheter på grunn av en økning i forfalskning innen industrien, og ble senere gitt opphavsrettslig beskyttelse på det ved å patentere visse deler, inkludert kroner, etuier, skiver osv.

Rolex begynte å lage klokker med automatiske, eller selvopptrekkende, bevegelser siden 1926. Den selvopptrekkende komplikasjonen var etterspurt siden kundene ikke ønsket å vikle armbåndsuret hver morgen. Sluttresultatet ble et mer presist ur, et ur som måtte justeres en gang i året i gjennomsnitt siden urverket ble produsert med krevende toleranser. I 1945 introduserte Rolex to nye modeller. Disse modellene ble kalt Oyster Perpetual og Datejust.

Rett etter introduksjonen av disse stykkene introduserte Rolex Submariner. Denne linjen med klokker ville bli Rolex-signaturen, og den mest populære klokken på håndleddet til folk overalt. 1950-tallet brakte verden GMT-Master for piloter og navigatører som trenger en ekstra timeviser for å lese to tidssoner samtidig. Dette tillot piloter og kapteiner å spore destinasjons tiden deres, så vel som deres hjemmetids sone.

I 1963 introduserte Rolex en av de mest kjente klokkene i verden, Cosmograph Daytona. Rolex oppkalte denne klokken etter det berømte billøpet i Florida, et løp som Rolex ble sponset fra 1962 til 2008 (Rolex sponser nå Formel 1 i stedet). Dette er en start på nye design gjennom årene for å holde tritt med skiftende trender.

En ting Rolex gjorde for å hjelpe med sin markedsføringskampanje var produktplassering. Verden elsker en film, og du kan være sikker på at Rolex plasserte klokker på noen av de største ikonene. Den mest kjente ville være Submariner på håndleddet til James Bond. Andre klassiske filmklokker inkluderer Day-Date på håndledd som Alec Baldwin i Glengarry Glen Ross og James Gandolfini i The Sopranos. Man må ikke glemme Datejust på Christian Bales håndledd i American Psycho.

Rolex har en lang historie med innovasjoner og leter stadig etter måter å forbedre klokkene sine på, i tillegg til at de nylig lanserte to nye modeller: Rolex Datejust II (2011) og Rolex Sky-Dweller (2012).

Rolex-trender
De siste årene har Rolex utvidet fokuset til å inkludere nye modeller som passer til moderne stiler som Oyster Perpetual, Sea Dweller, Deepsea (lansert i 2013) eller deres nyeste utgivelse, Milgauss Watch (utgitt 2014). Med disse nyere utgivelsene prøver de å fange mer av et eventyrlyst marked.

Rolex-bevegelser
Alle Rolexer er selvopptrekkende med unntak av noen få modeller, som for eksempel dykkerklokken Sea Dweller Deepsea (som må vikles opp manuelt).

Klokkemerket ble veldig populært, og takket være deres markedsføringstiltak var Rolex et kjent navn og et symbol på suksess. De begynte å lage klokker spesielt for folk i høyrisiko yrker som leger, oljeriggarbeidere (den første Rolex Submariner), piloter og de som reiser verden rundt.

Markedsførings innsatsen deres bidro også til å skape ideen om en "ideell Rolex-eier". Denne personen var en hvit mann mellom 18 og 35, rik, men ikke prangende, konservativ, men med god smak i eksklusive luksusartikler.

Selskapet hadde alltid målrettet mot menn for sine annonser, selv om de visste at kvinner kjøpte flere klokker enn før; det var ikke før i 2000 da de endret strategi og begynte å lage reklamekampanjer rettet mot kvinner også.

Rolexer er vanligvis priset høyere på grunn av hvor lenge de varer (de har livstidsgaranti). De bruker også materialer av høy kvalitet som stål eller gulllegeringer som kan gjøre dem veldig tunge.

For tiden er det flere Rolex-modeller, men de mest populære er laget av stål og gull.

Du kan finne mange forskjellige typer rolex på denne nettsiden.

Rolexer er tilgjengelige til forskjellige priser avhengig av hvilken stil du leter etter; de varierer fra Nok 60000-Nok620000+. De mest populære stilene akkurat nå er sportsmodellene.

I dagens verden virker det som om alle har noe å si om rolex-klokker i en eller annen form. Noen mennesker sverger til dem mens andre bare er forvirret over hvorfor noen vil bruke så mye penger på et slikt tilbehør. Sannheten er at selv om de ikke er for alle, er det gyldige grunner til at disse luksuriøse klokkene har eksistert helt siden begynnelsen av produksjonen av armbåndsur. Det kan være vanskelig å tro nå med alle de forskjellige stilene som er tilgjengelige, men da de ble laget først, ble den eneste typen klokke kalt The Oyster Perpetual.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel