Rolex Day-Date Everose 40mm Eisenkissel Dial

Rolex Day-Date Everose 40mm Eisenkissel Dial

Spør enhver klokkesamler om en Rolex, og jeg er sikker på at noen vil fortelle deg at Rolex Day-Date er selve symbolet på hva Rolex har å tilby. Day-date blir i daglig tale referert til som Rolex-presidenten, ettersom noen få amerikanske presidenter har blitt avbildet med Day-Dates. Selv om Rolex ikke spesifikt refererer til Day-Dates som en "President", er armbåndet offisielt referert til som et presidentarmbånd med den skjulte sammenleggbare kronelåsen.

Rolex Day-Date kommer kun i edelt metallvarianter med kun gult, hvitt, rosa gull og platina-modeller. Dette spesifikke stykket kommer med en karakteristisk Eisenkisel-skive med diamantsett. Hva er Eisenkisel spør du kanskje? Eisenkiesel oversettes bokstavelig talt til "jernstein" på tysk, og det er en kvarts som hovedsakelig finnes i gule, røde eller brune nyanser med jerninneslutninger. Eisenkisel brukt av Rolex er mørkebrun og jerninneslutningene er sjokoladebrune i fargen, som passer perfekt sammen med everose gull. Steinskiver er notorisk vanskelige å produsere gitt hvor tynne urskivene er, og Eisenkisel-skiven er en av de nye steinskivene som Rolex introduserte i 2021. Gitt hvordan hver stein er forskjellig, vil ikke to klokker være like, noe som øker særpreg av dette stykket, noe som gjør hver av disse Rolex Day-Date-modellene i realiteten til enestående!

For å legge til stilen til denne Rolex Day-Date, kommer den med  baguett diamanter på skiven. Når jeg kommer inn på 40 mm, tror jeg dette er en perfekt størrelse (selv om noen kanskje vil si at 36 mm ville være en bedre størrelse). For meg er 40 mm det mer allsidige og klassiske stykket som aldri vil gå av moten.

Å være en Rolex Day-Date betyr at den kommer med en dag- og datofunksjon med Rolexs klassiske cyclops for datoåpningen som forstørrer klokkens symbolske datovisning.

Videre til flere tekniske detaljer. Kaliber 3255 driver dette stykket med en gangreserve på omtrent 70 timer. Det er ikke den mest kompliserte av kaliber, men er ekstremt pålitelig. Dag- og datofunksjonen kan justeres relativt enkelt med en hurtiginnstillingsfunksjon, og dag og dato hopper samtidig til den nye posisjonen ved midnattstreiken.

For meg er denne Rolex Day-Date et fantastisk stykke, med en fantastisk, unik urskive som gjør den til et så interessant stykke å eie. Det vil definitivt ikke være lett tilgjengelig, men jeg antar at det samme kan sies om de fleste Rolex-klokker i dag. Når det er sagt, med dette stykket vil du neppe finne deg selv å støte på noen andre som har samme modell, eller selv om du gjør det, kan du være sikker på at hver av skivene dine vil være forskjellige fra hverandre!

I en verden hvor noen vil si at stål er det nye gullet, ber jeg om å være annerledes. Gull er fortsatt gull, og jeg er ekstremt takknemlig for å ha blitt tilbudt denne Rolex Day-Daten og for å kunne gjøre den til en del av samlingen min!

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel