Rolex Day-Date -- Presidenten av Rolex

Rolex Day-Date -- Presidenten av Rolex

Vår nyeste bloggpost handler om det mest anerkjente klokkemerket i verden - Rolex og dens eksklusive modell, flaggskipet Day-Date (også kjent som Rolex President). Den første Day-Date ble introdusert for verden i 1956 og fikk tilnavnet 'President' fordi flere amerikanske presidenter (inkludert tidligere amerikansk president Lyndon B. Johnson og andre statsoverhoder) bar denne vakre klokken. Selv om Rolex aldri offisielt kalte denne modellen 'The President', er det det offisielle navnet på lenken. Siden den gang har det 21 mm brede President lenken eksklusivt fulgt med alle Rolex Day-Date modeller i gult gull, everose gull, hvitt gull eller platina - alle verdifulle metaller (diameter 36 mm eller 40 mm).

Hva gjør Day-Date så spesiell? Presidenten er en klassisk klokke med et design som sier "se på meg" uten å være overdrevet. Siden modellen kun er laget med høykvalitetsmaterialer, bærer du alltid et statussymbol som sier "jeg har råd til en luksusklokke; jeg har stil og er vellykket."

Jeg synes personlig det er ganske fascinerende at bare sofistikerte klokkeentusiaster ville sette pris på den hvite gull Day-Date. Dette gjelder ikke for de gule gull- eller everose gullversjonene fordi det er mer åpenbart at du har på deg en gullklokke, og du vil markere at du har på deg en Rolex. Så hvis du kan leve med følelsen av at noen vil ta feil av din hvite gull President for en stålklokke, vil jeg alltid velge den usynlige hvite gullversjonen.

Det som opprinnelig gjorde Day-Date skiller seg ut fra de andre Rolex-modellene som Daytona, Datejust og Submariner, var integreringen av en ukedag-indikator som vises i full størrelse øverst på urskiven. Noen sier at denne funksjonen opprinnelig ble inkludert for forretningsmenn som ønsket en tillegg til den vanlige numeriske datofunksjonen. De fant det nyttig å bli minnet om hvilken dag det var i uken.

Hjertet i Day-Date er den nyeste in-house-bevegelsen fra Rolex som heter 'Caliber 32XX Series'. Denne kaliberen er ikke den mest kompliserte blant klokkeindustrien, men den er definitivt en av de mest pålitelige og best utførende mekaniske bevegelsene. Den inkluderer en tre dagers strømreserve, og det numeriske datoen og ukedagen hopper samtidig til den nye posisjonen ved midnatt.

Fra dag én var Day-Date ment å være en vellykket fusjon av en elegant sportsklokke og en verdsatt statussymbol.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel