Rolex lanserer sertifisert pre-eid program

Rolex lanserer sertifisert pre-eid program

Store nyheter fra tronen i Genève i dag da Rolex har annonsert et offisielt sertifisert pre-owned program som vil bli støttet av merkevarens verdensomspennende nettverk av forhandlere. Programmet – som tilbyr både sertifisering, en garanti for autentisitet og to års garanti – starter denne måneden i seks Bucherer-butikker som spenner over Sveits, Østerrike, Tyskland, Frankrike, Danmark og Storbritannia før det utvides til andre offisielle Rolex-forhandlere med våren 2023.

Selv om dette er betydelig, spesielt for et merke som – i det minste på et institusjonelt nivå – stort sett har ignorert populariteten til klokkene deres i sekundærmarkedene, vil bare tiden vise hvor godt programmet blir mottatt av forhandlere og i sin tur hvor godt. Det Rolex-godkjente tilbudet vil holde tritt med etterspørselen. Prosessmessig gjelder programmet brukte Rolex-modeller som er minst tre år gamle ved videresalg.

I kjernen er premisset veldig fornuftig, og Rolex er absolutt ikke det første merket som nærmer seg pre-owned salg direkte. Autentisitet og produktytelse kan ofte være et stikkpunkt for kjøpere som vurderer brukte klokker, og med Rolex Certified Pre-Owned-programmet ønsker merkevareledere å fjerne begge disse smertepunktene ved å snakke direkte til troen de har på sine egne produkt.

Det store ukjente, som du sannsynligvis allerede tenker, er hvilken effekt dette vil ha på prissettingen. Markedet, selv om det noen steder er mykere enn det var for et år siden, er fortsatt veldig sterkt – og det vil være fascinerende å se hvordan Rolex og dets forhandlere internaliserer gjeldende prisrealiteter, tar hensyn til programmets kostnader og fordeler, og deretter kommer frem til en endelig pris for en gitt referanse.

Spørsmål florerer. For eksempel, hvis du går inn til en Rolex-forhandler neste vår for å se om du får en Submariner, som vil koste mer: et helt nytt eksempel med fem års garanti, eller et sertifisert forhåndseid eksempel med to års garanti? Videre er det ennå å se spesifikt hvordan Rolex-sertifiseringsprosessen vil håndtere faktorer som patina og originalitet (ikke autentisitet) til komponenter som viserne, skiven og rammen. CPO-prosessen ser ikke ut til å inkludere service eller noen nevnte hensyn for servicedeler endret i løpet av klokkens levetid.

På så mange måter driver Rolex klokkemarkedet. Og selv om dette ikke er første gang du har vært i stand til å hente en brukt Rolex fra en gitt forhandler, er dette første gang at salget vil bli sertifisert av Rolex og inkluderer en garanti. For et produkt som er så tøft og langvarig som en Rolex, er det bare fornuftig at merket tar en aktiv rolle i annenhåndsmarkedet. Når det er sagt, vil samlere overalt uten tvil være opptatt av å se hvordan programmet fungerer i et marked som ikke alltid gir mening i utgangspunktet.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel