The Patek Philippe 5712 – A Nautilus Exception

The Patek Philippe 5712 – A Nautilus Exception

Siden de fleste klokkeentusiaster legger merke til den grunnleggende stålmodellen i Nautilus-samlingen, referanse 5711/1A, er det stor sjanse for at du kan ha oversett en av de vakreste stykkene i Nautilus-samlingen. Jeg snakker om referanse 5712/1A.

Nautilus er den perfekt designede klokke modellen av Gerald Genta. Den skiller seg ut fordi kassen passer feilfritt med armbåndet som har flate sentrale lenker og en fold-over-lås. Mens alle Nautilus-skivene er symmetrisk strukturerte, er det ett unntak - referanse 5712 som ble lansert i oktober 2006. Ved første øyekast ser den asymmetriske skiven litt "feil" ut. Med "feil" mener jeg at skiven ser travel ut - datoomviser, månefase og sekundviser er alle på samme skive og er alle forskjellige størrelser. Det er et veldig modig trekk fra Patek Philippes designteam. Når du snur klokken, kan skjønnheten i den mekaniske klokke designen enkelt sees gjennom safirkrystallporten inn i den patenterte Patek Philippe evigvarende klokke mekanismen (selvbevegelig kaliber 240 PS IRM C LU, som også har blitt brukt for sin forgjenger, Ref 3712/1A).

Imidlertid har mesterverket en mørk blå skive med hvitt gull påførte timeskalaer med luminescerende belegg. På venstre side av skiven finner du 48 timers kraftreserve med fire røde prikker som indikerer lav resterende kraftreserve. Datoomviseren og månefasen er nederst til venstre på skiven. Rett ved siden av den på fire på klokken, finner du sekundviseren.

Jo lenger du ser på klokken, jo mer forelsket blir du i den og begynner å verdsette anomalier på skiven. Dette mesterverket er noe veldig spesielt i en eksklusiv samling av luksusklokker.

Diskarmonien på skiven kan ikke appellere til alle, noe som er grunnen til at 5712/1A er en klokke man enten elsker eller hater. Men hvis du er heldig nok til å eie en av disse mesterverkene, gratulerer. Du har en klokke med det jeg liker å kalle en personlighet!

Den asymmetriske skiven skaper blandede følelser blant samlere, og det er derfor vi elsker klokken. Det er ikke en klokke du synes er "ok". 5712/1A er en klokke man enten elsker eller hater.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel