2022 ALTERNATIV EIENDEL MARKED OPPDATERING (pluss min investeringsstrategi)

2022 ALTERNATIV EIENDEL MARKED OPPDATERING (pluss min investeringsstrategi)

Verden tar ikke slutt, og markedene smuldrer ikke, så dra nytte av kortsiktige rabatter.

På slutten av 2021 spådde jeg eindel markedene ville myke opp midt i året i 2022 for en kort periode, og mens timingen min ble avbrutt med noen måneder delvis på grunn av eskaleringen av den russisk-ukrainske konflikten, var jeg ikke feil.

Oppmykningen av markedsprisene kommer ikke fra et krasj eller fordi prisene ble forhøyet, men snarere en oppmykning av etterspørselen i markedene over hele linja når allmennheten midlertidig forlater spillefeltet, noe som skaper enorme kjøpsmuligheter.

Hvordan kom vi hit?

På slutten av 2020 forutså jeg fremveksten av det "alternativ eiendel" som den dominerende investeringsklassen for middel- og høyinntektstakere i USA, Europa og Asia. Dette ble mer og mer åpenbart for meg ettersom eiendomsmarkedene ble utilgjengelige for massene som et investeringsverktøy. Prisingen steg for raskt og pengemobiliteten sank av seg selv med den oppgangen, men også fordi aksjemarkedet ble overoppblåst ettersom verdivurderinger ikke lenger samsvarte med aksjekursene, noe som økte risikoen for alvorlige korreksjoner i mange sektorer, spesielt rundt teknologiselskaper (som også var lider av etikkspørsmål og bisarre retningsskifter med administrerende direktør som går av og endret merkenavn alle sammen) og vekstaksjer.

Kort sagt: høy verdsettelse med mye tvil skaper en eksodus. Det var lett åpenbart (for de som har sett dette skje før) at når investorer forlot disse markedene, ville de begynne å lete etter alternative steder å parkere pengene sine, spesielt som et sikkerhetstiltak mot en fallende valuta og en vilt spekulativ og uregulert krypto marked.

Og…

Det ble opprettet en ny type investor i 2020: en "Average Ole"-investor som ikke hadde spart massevis av penger, men takket være PPE-penger, stimulussjekker eller stanset student- og boliglånsbetalinger, hadde nå 5 tall å begynne å spille med . Dette førte i utgangspunktet til en boom for kryptomarkeder da inngangskostnadene var billigere, men også ga nye spillere en smak av raske penger med minimal risiko (eller det trodde de). Til syvende og sist fungerte dette best for erfarne investorer som lot denne boomen føre dem til uhyrlige gevinster ettersom nye kjøpere ikke var strategiske, men heller hoppet ut av FOMO.

Hvordan Hard Asset-selskapene utnyttet dette.

Som Warren Buffet sa best i sin siste tale om gull (noe jeg har sagt i et tiår), vil folk søke eiendeler med nytte og et visst nivå av mobilitet. Selv om gull alltid ser ut til å være det beste stedet for eldre investorer å sikre seg mot inflasjon, har det ingen reell nytte og selger kontinuerlig et dommedagsscenario som egentlig ikke er gyldig lenger.

Klokker forteller imidlertid en annen historie.

Med nytte, mobilitet, ingen regulering og kapasitet til å parkere penger trygt (forutsatt at du vet hvordan du investerer), gjorde luksusklokkeprodusenter noe fantastisk i 2021: de begynte å gripe pressen med overskrifter som fikk allmennheten til å legge merke til.

Alt fra Paul Newman Daytona som bringer 7-siffer for en klokke til en Patek verdt $60 000 som selges for $6M på en auksjon. Uansett hvor latterlige eller utpekte disse resultatene var, tiltrakk de seg allmennheten på to fronter

1. De viste vanlige dagligdagse mennesker hvordan en mindre inngangskostnad kan føre til enorme resultater.

2. De beviste at folks forfengelighet nå kunne bli belønnet i stedet for å straffes. Det betyr at du ikke trenger å overbevise noen om å bruke en Rolex, AP, Panerai eller Patek, du må bare gi dem en god økonomisk grunn til å gjøre det.

Dette var en perfekt storm som ikke bare hjalp klokkeprodusenter til å øke prisene for å bekjempe inflasjon flere ganger (over 10 % i noen tilfeller) uten at noen la merke til at sekundærmarkedsprisene var så høye som 400 % av MSRP i mange tilfeller, men overskriftene fokuserte på ingen ny forsyning som kom, fikk investorer til å prøve seg på "tidlig" i henhold til deres egen definisjon på noe som allerede har skjedd de siste 20 årene.

Bilselskaper utnyttet også disse ekstra pengene som fløt i markedene ved å justere bilprisene kraftig opp på bruktsiden for å bekjempe tapt fortjeneste på volumsalg av nye biler som midlertidig ikke produseres i volum.

Så hvorfor krasjet markedet?

De fleste vil skylde på frykt og krigen, noen vil skylde på at forsyningen kommer tilbake, og andre på mangelen på stimulans og hjelp som har fått folk til å miste den disponible og midlertidige inntekten.

Jeg på den annen side argumenterer for at det ikke har krasjet, markedet sletter ganske enkelt de ikke-nøkkelspillerne som ikke burde ha spilt til å begynne med. Ikke annerledes enn en aksje som er overvurdert av vanlige ikke-investorer og deres frykt for å gå glipp av noe (AMC, GameStop).

En stor tilstrømning av etterspørsel kom fra nye spillere som ikke visste hva eller hvordan de skulle kjøpe en klokke, og at tilstrømningen vil bli eliminert fra markedene på det veldig enkle grunnlaget at den skyhøye ikke fortsatte.

Noen kjøpte en klokke i håp om å tjene 20 000 på kjøpet for 60 000, men innså etterpå at det ikke var noen reell oppside igjen da de kjøpte en overvurdert eiendel. Når de ser at investeringen deres IKKE kom til å bli kort og enkel, og står overfor mangelen på ekstra disponible penger, og en krig i horisonten, begynner en ekte frykt å sette inn, og det er frykten som driver salget.

Hvis en hard eiendel ikke lenger korrelerer verdien til dens virkelige pool av kjøpere, blir den oppblåst til nivåer som skaper for mye risiko og margin til at den forblir en levedyktig investering, og fjerner den fra prisklassen som ekte investorer vil betale. Det er en sunn markedsaktivitet at disse korreksjonene tar deres plass, ikke annerledes enn kryptomarkeder som går ned 50 % og gir et reelt innblikk i den sanne gjeldende markedsverdien til en mynt i stedet for dens imaginære oppblåste funksjon som ikke brukes.

Hva gjør jeg de neste 6 månedene for klokker og biler?

Det er min overbevisning at salget av klokker vil gå mye raskere enn folk forventer, og vi bør fortsette å se et normalt marked igjen i løpet av de neste 60 dagene eller så. Dette betyr lavere, men stabil prissetting basert på reell tilbuds-, etterspørsels- og rimelighetsindeks.

Det betyr at vi vil se normale prisøkninger som gjenspeiler 10 % årlig på klokker og fortsatt skaper en fantastisk mulighet til å parkere penger trygt. Selv om jeg tror markedets galskap har stilnet, tror jeg foreløpig at markedene vil gå for enda en runde med sprø oppside senere på året.

Jeg baserer denne spådommen på 5 lett-å-se indikatorer.

Eiendom er fortsatt uoppnåelig for de fleste.

Renteøkninger fortsetter å skremme investorer i markedene og fortsetter å begrense lånekraften.

Folk har tjent MYE penger de siste 2 årene, og de må parkere dem et sted.

En fortsatt mistillit til selskaper og organisasjoner underlagt statlig tilsyn, som banker.

Kostnaden for kontanter fortsetter å gå ned ettersom inflasjonen fortsetter gjennom 2023 og etterspørselen er HØYERE enn tilbudet.

Jeg tar personlig klokkeposisjoner i ultrasjeldne og undervurderte langtidsstykker fra Audemars Piguet og Patek primære med noen vanskelige og spennende Rolex-klokker som Jhon Mayer-skiven Daytona, eller platina-Daytona (men til rabatterte priser i forhold til dagens marked). Selvfølgelig er og vil det forbli kortsiktige arbitrasjemuligheter for å tjene på klokker på alle prisnivåer i trading/flipping-modellen.

Jeg tror disse markedene ikke vil bli påvirket mye som de fleste av dem er fortsatt kontantmarkeder fremfor alt.

Mens banker fortsetter å bruke lavere verdier på biler, har de alltid trukket seg tilbake i dårlige økonomiske tider siden bankene ikke ser på kjøretøy som investeringer – KUN nytte – og ikke posisjonerer seg godt på noen eldre samleobjekter (det har de aldri gjort).

Siden disse posisjonene ikke påvirker kontantkjøpere og kontantkjøpere trenger et trygt sted å parkere penger, er jeg fortsatt overbevist om at samlemarkedene vil være sterke ettersom vi fortsatt er i en biltid i endring. Ærlig talt, 100K kjøper ikke mye i disse dager, noe som betyr at mange av disse bilene nå anses som undervurderte eiendeler (vi så dette med Speciale- og 458 Ferrari-markedene de siste 12 månedene som et eksempel)

Å holde deg oppdatert med markeder og følge våre kontinuerlige oppdateringer i fellesskapet vårt vil hjelpe deg med å navigere i luksusmarkedene samtidig som du kan beskytte eiendel posisjonene dine.

Jeg er overbevist om at når det eksisterer usikkerhet i alle andre markeder, vil nye penger finne veien til alternative eiendeler, spesielt ettersom media og deres aksept vanligvis er en 24-måneders syklus som ennå ikke er oppnådd. Det betyr at det tar gjennomsnittlig menneskelig 24 måneder å akseptere markedsdata som sannhet, og det er grunnen til at de fleste kommer for sent til festen.

Jeg tror ikke at regjeringens tillit og global ustabilitet vil endre seg i løpet av de neste 12 månedene, så folk vil fortsatt trenge et sted å parkere penger, og gode, vanskelig tilgjengelige eiendeler vil fortsette å gjøre det bra i slutten av 2022 til midten av 2023 .

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel