TRE GRUNNER TIL AT KLOKKER ER EN GOD INVESTERING

TRE GRUNNER TIL AT KLOKKER ER EN GOD INVESTERING

Har du noen gang sett en milliardær gråte over $30 000? Jeg har.

 

Kevin O’Leary også kjent som Mr.Wonderful fra Shark Tank som måtte tørke tårene fra ansiktet hans da han endelig fikk Patek Philippe Nautilus 5711 han hadde ventet på i årevis!

 

Kanskje var det æren av å eie en av de mest ettertraktede klokkene som noen gang er laget. Eller kanskje det var det faktum at han fikk den til retail pris($30 600), og den er nå verdt over $200 000 på bruktmarked. Han sa tross alt at luksus klokker er en av de beste investeringene han har gjort de siste 5 årene.

 

Det er en ganske bra uttalelse fra noen med den økonomiske dyktigheten til Mr. Wonderful. Jeg kunne ikke vært mer enig med ham.

 

Da jeg kom inn i klokke markedet for fem år siden, hadde jeg aldri forestilt meg at luksus klokker kunne være en av de beste investeringene. Etter å ha holdt på med klokker i en stund har jeg innsett de vanvittige fordelene som følger med.

 

Hensikten med dette innlegget er å prøve å få folk til å innse hva slags dører klokker kan åpne. For meg personlig er avkastningen alt fra 10 – 150 % på så lite som en dag, eller mer sannsynlig 2-6 måneder hvis jeg parkerer penger og lar markeds vekst gjøre jobben. Det kan hende du fortsatt stiller spørsmål ved konteksten her og sammenligner alternativet med andre investeringer du er mer kjent med. Her er tre hovedgrunner til at klokker er en av de beste investerings alternativene fram for alle andre investeringer jeg har opplevd til dags dato for å gi dere klarhet:

 

Mobilitet av penger – Det er ingen bedre måte å flytte penger på enn inn og ut av klokker. Hva mener jeg med det? Hvis du har kontanter liggende, er det veldig enkelt å kjøpe en klokke. Dette er grunnen til at folk med ekstra personlige kontanter og kontant bedrifter elsker ur. Når du parkerer det i noe som en Rolex, Patek Philippe eller Audemars Piguet, samles pengene dine i én enhet, og du kan ha dem på håndleddet. Ikke bare gjør det transporten enklere, men selve eiendelen (klokken) øker i verdi over tid med 10-100X hva en normal bankkontos rente gir. Dette betyr at du i utgangspunktet lagerfører din egen bankutskrift, og betaler deg selv tilbake når du ønsker å ta ut eller bytte til en annen klokke.

Det er en stor fordel at du enkelt kan bære eiendelen rundt. I motsetning til eiendom, trenger du ikke å legge det bak deg, og tiden for å likvidere på en klokke er vanligvis 3 dager, ikke uker-måneder. Hvis du noen gang ville reise på ferie, kan du ganske enkelt ta en klokke rull, putte X antall klokker i den og reise med for eksempel klokker til 1,5 million. Likviditeten og etterspørselen over hele verden er relativt konsistent, spesielt med kjente merker som Rolex, og du kan til og med dra nytte av valutakurser hvis du ønsker å selge en i utlandet. Det er også fordeler med å kjøpe mens du reiser. Det er da mulighet til å få fjerne moms(merverdiavgift) når du reiser tilbake ut av landet du besøker. Dette gir deg ytterligere 10-18 % avslag, så hvis/når du vil selge klokken videre når du er hjemme, kan du tjene en kjekk fortjeneste og betale for hele reisen med en handel.

 

Regulerings fri – Med de fleste investeringsmuligheter er det en slags papirarbeid og/eller forskrifter involvert for å få avtaler gjort. Eiendom kommer med hodepine til entreprenører, kjøper avtaler og sonering. Med aksjer og krypto valuta må du bekymre deg for skatteetaten og banken. Med større eiendeler som kommersielle lastebiler, trenger du vedlikehold og lisenser. Med klokker derimot er det lite regler. Ingen papirarbeid, entreprenører, avtale kontrakter, bytte regler, stenge gebyrer, bygge forsinkelser eller behandlingstid for å avvikle. Du kan bokstavelig talt tamed klokken til en forhandler, eller selge den på nettet til en kjøper og få betalt samme dag. Å kjøpe eiendelen er like enkelt. Muligheten til å parkere penger på en klokke og deretter selge den samme uke for en fortjeneste på NOK 12 000 føles fantastisk.

 

Nettverk – Det jeg har lært over de siste årene av å gjøre dette, er at nettverket du kobler deg til mens du har på deg et luksuriøst urverk er uovertruffen. Noen av de mest interessante menneskene i verden fra alle bakgrunner liker eksklusive klokker. Jeg har hatt mulighet til å bli kjent med noen av de mest interessante mennesker, kjendis idrettsutøvere, TV-stjerner og generelt fantastiske vanlige mennesker ved å dele den gjensidige lidenskapen til denne investerings alternativet. Hvis du skal investere i noe, bør det være morsomt, og du bør få verdi ut av det utover bare avkastningen.

 

Det er et gammelt ordtak"nettverket ditt er din nettoverdi", og det vises virkelig når du begynner å engasjere deg. Du vil se at klokker er som et lovlig stoff, og når du blir en forhandler for de rundt deg, kan de ikke få nok. Folk som ser på klokker som investeringer spenner fra administrerende direktører Jamie Dimon, topplags investorer som Kevin O'Leary, rappere som Jay-Z, MMA-fightere som Conor McGregor og Formel 1 racerbil sjåfører som Juan Pablo Montoya.

Hvis du tror du må være rik for å begynne å investere i luksuriøse klokker, tenk om igjen. Å komme i gang har en lav inngangs barriere. Du trenger bare å vite de riktige modellene å investere i, og de riktige prisene å kjøpe dem til. Å bli dyktig på dette er mye enklere enn det var for år siden. Nesten hvem som helst komme inn i denne investerings alternativ med en datamaskin, tilgang til Bring og litt kapital.

 

Ta kontakt med oss på TimeLux for å få hjelp med å kjøpe ditt første ur. Vi er en registrert brukt forhandler for klokker og tilbyr kvalitets klokker fra Rolex, Audemars Piguet, Patek Phillipe og mange flere.

Skrevet av Shobhit Garg

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel