FEM GRUNNER TIL AT LUKSUSKLOKKER ER EN AV DE BESTE SIKRINGENE MOT INFLASJON

FEM GRUNNER TIL AT LUKSUSKLOKKER ER EN AV DE BESTE SIKRINGENE MOT INFLASJON

Med mindre du har levd under en stein, vet du at inflasjonen herjer over 2021-2022-økonomien. Det er flere grunner til dette men vi skal ikke gå dypt inn i det her.

 

Når statene hever rentene, og minstelønnen øker, er det vanskelig å snu. Så mange analytikere og modeller peker på at dette er langsiktig, ikke kortsiktig.

 

I tider som disse vurderer smarte investorer og de som ønsker å beskytte porteføljene sine, nye måter å diversifisere på. Det har vært mye spekulasjoner om hvilke typer finansielle alternativer som effektivt kan sikre seg mot det økonomiske landskapet.

 

Majoriteten peker hovedsakelig på tradisjonelle varer som råvarer, aksjer, obligasjoner, eiendom og de som er allment akseptert av massene som "safe". Og selv om disse alternativene alle er levedyktige, kan alternative løsninger gi en mer fordelaktig inflasjons sikring og gi enda større avkastning.

 

Et slikt alternativ er luksusklokker. Sett på mer som en utgift og et overdrevent ønske i de foregående tiårene, har klokker generert bedre avkastning for de som kjenner markedene, og hjulpet kloke individer med å samle rikdom, mens de brukte og samlet fantastiske mekaniske klokker.

 

Å ha til og med noen få luksuriøse ur hvelvet i samlingen din kan være en fantastisk ressurs for å opprettholde og bygge rikdom. Det er "blue chip"-stykker som Rolex, Patek Philippe eller Audemars Piguet, og verdibaserte merker som Cartier, Hublot, Panerai og mer. Å bygge en portefølje av kun 5-10 klokker som du roterer mellom kan gi månedlige nettoinntekter på flere tusen.

 

Flere og flere finansielle insitusjoner integrerer alternative eiendeler og luksus urer i sine porteføljer. For eksempel sa Kevin O'Leary, kjent fra Shark Tank og en ivrig klokkesamler, "klokker er den beste investering han har hatt de siste 5 årene". Et eksempel er å ha ettertraktede modeller som Patek Philippe Nautilus 5711 i stål som opprinnelig ble solgt for 31 800USD. Hvis du hadde vært heldig nok til å få en i en butikk for 2 år siden, kunne du oppnå gigantiske avkastning i løpet av de 24 månedene for ganske enkelt å nyte en fin klokke.

 

Så hva gjør luksusurer til et godt valg for å beskytte mot inflasjon? Her er 5 grunner til at de fungerer:

 

Egenverdi

Luksusurer er oftelaget av verdifulle varer som platina, gull, rosegull, stål, palladium og mer. Disse varene som er innebygd i utformingen av uret bidrar til å sikre at selve eiendelen alltid vil være verdt noe selv om merkenavnet og etterspørselen svinger. Et godt eksempel på dette er en Audemars Piguet Royal Oak Offshore "Brick". Det er en klokke i rosegull laget av et merke som har hatt dyktighet i generasjoner. Den er også laget med en hel murstein av gull. Så ved å eie en av disse drar du i hovedsak ikke bare nytte av designen og merkevaren, men også det faktum at du i vanskelige situasjoner kan smelte gullet og fortsatt beholde verdien fra den eiendelen.

 

Krever stabilitet

I motsetning til noen meninger, har ikke introduksjonen av mer teknologibaserte wearables redusert etterspørselen etter luksuriøse ur. Markedet for luksusvarer generelt (og spesifikt ur) er langt opp i milliardklassen og bare i vekst. Klokker var i stand til å overlevekvartsbatteri bevegelsen på 80-tallet, og fortsetter å bygge mer tilhengerskare hos den yngre generasjonen selv om apple-klokker og bærbar teknologi er mer fremtredende. Grunnen er at fordelene med luksusstykker ikke handler om nøyaktighet av tid. Det handler om verdsettelse av kunst, status, en på minnelse om å senke farten for å nyte livet, og investere i noe som kan beholde verdien. Omtrent som hvordan en manuell Porsche aldri vil gå ut av moten selv om elektriske kjøretøyer tar tøylene.

 

Mobilitet av penger

Det er nesten ingen andre eiendeler som kan vedlikeholdes, reises med og utbetales like enkelt. Hvis det var en unntakstilstand i landet ditt, kunne du ta med deg en klokkerull på et fly umiddelbart uten problemer og selge klokkene dine stort sett hvor som helst for det samme, om ikke mer hvis de ble kjøpt til riktig pris. Denne bevegelsen av penger over landegrensene og muligheten til å få tilgang til eiendelene uten å måtte fylle ut et skjema i banken er hvordan forhandlere og gullsmedere skaper kontantstrøm fra tilsynelatende ingensteds. Noen kan til og med få klokker til å "forsvinne" fra bøkene i denne egenskapen (noe jeg ikke aksepterer).

 

Begrensede restriksjoner

I motsetning til eiendoms- og andre råvare kontrakter, har uret begrensede restriksjoner, adgangs barrierer og papirarbeid som skal arkiveres. Ingen hodepine ved å komme inn og ut av selve eiendelen. Du kan bokstavelig talt kjøpe og selge et ur på samme dag.

 

Likviditet

Hvis du ikke erkjent med markedene for luksusklokker, er misforståelsen at det ikke er mye likviditet. Dette perspektivet er naivt. Likviditeten for klokker er og vil alltid være eksepsjonell. Flere og flere klokkeentusiaster og samlere blir født daglig. Det er også en bunnkontant verdi for visse ur, noe som betyr at uansett økonomistatus vi er i, har visse merker/modeller et gulv. Dette betyr at prisen aldri vil falle under en viss terskel på grunn av mange fundamentale faktorer. Forhandlere og gullsmeder vil alltid kjøpe stykker som beholder markedsverdi og er villige til å kutte en sjekk i enhver økonomi. Tross alt tjenes penger når folk trenger å avvikle, og penger tjenes når folk vil kjøpe. Så flo og fjære påvirker ikke bunnlinjen mye i det hele tatt.

 

Totalt sett, hvis du ikke har vurdert alternative eiendeler som klokker som en del av investeringsstrategien din, vil du kanskje seriøst gjøre det. Denne investeringsstrategien blir mer og mer populær for hver dag som går, spesielt med økningen av digital valuta som kan brukes til å kjøpe klokker, NFT-er og den pågående mangelen på tillit til regjeringens økonomiske programmer.

 

Ta kontakt med oss på TimeLux for å få hjelp med å kjøpe ditt første ur. Vi er en registrert brukt forhandler for klokker og tilbyr kvalitets klokker fra Rolex, Audemars Piguet, Patek Phillipe og mange flere.

Skrevet av Shobhit Garg

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel