FEM TING DU BØR TENKE PÅ FØR DU KJØPER DIN NESTE KLOKKE

FEM TING DU BØR TENKE PÅ FØR DU KJØPER DIN NESTE KLOKKE

I denne artikkelen har vi samla sammen fem ting man bør tenke på når man kjøper en ny klokke.

Planlegger du å kjøpe en ny klokke?

Luksusklokkeverdenen har et imponerende antall merker og modeller å velge mellom som kan gjøre din neste avgjørelse mildt sagt vanskelig. Hva gjør en spesifikk klokke riktig for deg? Siden luksusklokker ikke er billige, vil du være sikker på at du kjøper en klokke som passer dine behov, og vi har en kort liste med fem ting du kan se på for å forhåpentligvis ta avgjørelsen din litt lettere.

Bestem deg for et budsjett

Noen av disse klokkene koster mer enn en million kroner, mens andre modeller er under et par tusen. Uansett hva du gjør, sett et budsjett og hold deg til det. Dette vil ikke bare holde lommeboken din trygg, det vil også bidra til å begrense søket ditt.

Som nevnt tidligere er det ikke noe tak når det kommer til luksusklokker. De kan være så dyre eller billige som du ønsker at de skal være. Når du har et forpliktet budsjett, vil du også kunne matche til merket som passer deg bedre også.

Studer merkevaren

Merket som lager klokken din er uten tvil en av de viktigste delene av avgjørelsen. Dette er ikke nødvendigvis fra et status standpunkt, men også merkevares arv og prestisje spiller en rolle i hvordan luksusklokken din vil behandle deg. Historie, designfilosofi, modeller er alle en del av klokken du skal ha på deg.

Ulike klokkemerker har forskjellige stiler

Med alt det ovennevnte sagt, synes jeg det er lettere å identifisere merkene i budsjettet jeg har satt til side. Hvis budsjettet mitt er Nok 10.000, ser jeg ikke på merker som Rolex eller Audemars Piguet. Det er folk som kjøper klokker fra ett enkelt merke. De vil ha en mye enklere oppgave foran seg enn deg, men det er greit. Vi er her for deg og hjelper deg på veien.

Hva slags klokke vil du ha?

Hvis du kan velge en klokkestil som appellerer til deg, vil du ha en ekstra linse å filtrere søket gjennom. Det er to ting å se på her; stil og komplikasjoner (funksjoner). Nedenfor er en liste over de vanligste stilene.

Klokkestil

Dykkeklokke

Feltvakts klokke

Kronograf

Dressklokke

Sportsklokke

Uformell klokke

Denne listen går over noen av de vanligste komplikasjonene

Standard ingen dato

Dato

Kronograf

GMT

World timer

Perpetual kalender

Hva vil du ha av luksusklokken din?

Leter du etter noe som bare viser tiden? Planlegger du å bruke klokken hver dag eller til spesielle anledninger? Er det spesifikke funksjoner du ønsker i tillegg til å vise klokkeslettet?

Hvis du bare planlegger å bruke den til spesielle anledninger, kanskje gå for dressklokke. Hvis det er en hverdagsklokke, vil en hverdagsklokke være perfekt. Ikke la det hindre deg i å få det du vil ha, siden de fleste klokker vil se bra ut uansett hva du har på deg.

Vurder materialene

Klokker i dag er laget av mange forskjellige materialer. Det blir vanskelig å holde styr på de nyeste trendene. De vanligste materialene har alltid vært, og er fortsatt, gull og rustfritt stål. Nå kan vi inkludere ting som titan, karbonfiber, keramikk, platina, bronse osv. Hver klokke har sine egne fordeler og ulemper.

Klokker i rustfritt stål er usedvanlig populære på grunn av utseende, holdbarhet og brukervennlighet, men de er tunge. Gullklokker er veldig tunge ting, men de er gull som er et veldig mykt materiale og riper lett. Titan er usedvanlig hardt og lett, men finishen er mattere enn andre metaller. Bronseklokker er unike og deres patina viser med grønt som kommer gjennom når det oksiderer, noe som enten er bra eller dårlig. Keramiske klokker er lette og ripebestandige, men kan lett flises. Kostnadsmessig er rustfritt stål minst kostbart, mens platina er mest.

Kjøp fra pålitelige kilder

Når du kjøper en luksusklokke, sørg for at du er flittig når du bestemmer deg for hvor du skal kjøpe. Sørg for at du kjøper fra en anerkjent kilde, en som vil være ærlig og gjennomsiktig med det de selger og påpeke eventuelle feil. Se på en selgers anmeldelser og omdømme på nettet.

Konklusjon

Forhåpentligvis hjalp vi deg med å komme i gang på reisen mot din neste luksusklokke. Med så mange å velge mellom, kan det virke overveldende. Det er lett å ha en liste som når stratosfæriske nivåer, men husk å begynne et sted, start med et budsjett, og samlingen din vil vokse bedre.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel