Hva er det som får klokkemarkedene til å stige og falle?

Hva er det som får klokkemarkedene til å stige og falle?

Hva skjer med markedsnedgangen? For å si det enkelt… Det er en betydelig mengde FRYKT i markedet. Folk kaster klokkene...Noen av de enorme gullsmedene tar store priskutt. Noen av forbrukerne dumper bare mye av Rolex-"grailene" sine. For å lære mer om den nåværende markedstilstanden, la oss ta en titt på noen av hendelsene som fører til dette. En av tingene som har skjedd er Krypto kræsjet. Dette knytter seg til den ukrainske krigen. Hva har det med klokkemarkedet å gjøre? Vel, MYE av pengene gikk fra krypto rett inn i klokker. Dette betyr at mange Rolexer, AP-er, Pateks og RM-er ble kjøpt. Prisene gikk gjennom taket. Global valuta fortsatte å øke (fordi folk kjøpte over hele verden).

Som et resultat av det ble forsyningskjedene igjen utarmet, noe som drev prisen opp. Dette er nye penger, ikke penger fra mangeårige investorer som tar en informert, utdannet beslutning. Markedsveksten skyldes de impulsive og uutdannede beslutningene til den nye kjøperbølgen. MEN sånn skjer i alle markeder, det kommer justeringer basert på markedsmotstand. Mens hundrevis av modeller har nådd et nytt "gulv" hvor de ikke vil falle under en ny, høyere prisindeks. Prisene kan ikke holde seg høye for alltid...

En av forskjellene mellom klokkebransjen og aksjemarkedet er dette:

I aksjemarkedet kan du tydelig se prisen på aksjen (den faktiske prisen). På klokkemarkedet ser du et veldig oppblåst tall som vanligvis er oppført i forumene, Chrono24 eller eBay. Disse listeprisene er ofte ikke i nærheten av det modellen faktisk selges for. Det er bygget en betydelig margin i klokkemarkedet fordi det i hovedsak er uregulert og drevet av opportunistiske gullsmeder. Den marginen er det folk savner når de ikke tar en informert beslutning. De nye, fullstendig utrente "investorene" kjøper i utgangspunktet utsalgsprisen. Noe som fører til enda HØYERE listepriser fordi, husk, gullsmeder sletter ikke gamle oppføringer – de enten øker prisene eller lokker deg til en høyere pris. Og syklusen fortsetter til markedet når et korrigeringspunkt.

Nå – Hva påvirker dette MER enn antallet nye investorer er dette:

Mange kjøpere som nettopp "flyttet inn" skjønte noe i begynnelsen av dette året: Stimuleringspengene er borte. Innbetalinger på boliglån og studielån er tilbake. Dette betyr at de disponible pengene er betydelig lavere. Det er derfor de fleste investeringene som kommer til å bli mest skadet, er dine Rolex-investeringer i stål. Nok 150k - Nok 400k rekkevidde kommer til å bli svakere.Vi har allerede sett et fall på 20%+ på den berømte Panda Daytona. I tillegg til disse ser vi også raseriet ved å kjøpe i markedet avta, noe som er NORMALT. Faktisk er det bra!

Vi ønsker at dette skal skje fordi det skaper et mer stabilt marked der arbitrasjen vår som tradere er forutsigbar. Det siste konseptet vi bør være oppmerksom på er dette: Hvert marked er syklisk. Klokkemarkedet har hatt BOOMING de siste to årene. Vi så en SPEKTAKULÆR vekst over hele linja. Hvis du holdt klokker, har du gjort en god deal de siste 2 årene. Uansett, det du må huske på er at markeder har sykluser. Og neste syklus kommer til å være et hold-marked. Mitt enkle råd for maksimal fortjeneste er dette: Kjøp sjeldnere, bedre og vanskeligere å få tak i klokker. Bruk dem mens du beskytter pengene dine.

Og husk dette:

Når det er kriger, er inflasjonssikringer ikke gull, fordi gull ikke har noen nytte. Men klokker, på den annen side, har... HØY MOBILITET- Lavere inngangskostnad, høy nytteverdi. Disse årsakene vil fortsette å gjøre klokker til en sterk sikring mot inflasjon (vi forventer å se inflasjonen opp gjennom 2023). Selv om klokkene nå er inne i en oppgjørsperiode, er de ikke i et knusende fritt fall. Markedet justerer seg rett og slett.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel