Rolex Cosmograph Daytona – John Mayer Edition

Rolex Cosmograph Daytona – John Mayer Edition

Rolex Cosmograph Daytona - John Mayer-utgaveRolex Daytona er et tidløst klassisk ur som de fleste ur-samlere vil ha som en del av samlingen sin på et eller annet tidspunkt. Og det er derfor vi snakker om Rolex sitt mest berømte modell om og om igjen på bloggen vår. Og i dag vil vi fortelle deg om en annen perle på den sveitsiske luksusmerkets produktlinje: Rolex Daytona Cosmograph - John Mayer-utgaven.

Nei, klokken er ikke en begrenset utgave som hyller den berømte musikeren. Faktisk har klokken ingenting med John å gjøre. Men den amerikanske sangeren er en lidenskapelig ur-samler som ofte er blitt sett med dette gulluret. I tillegg sa han i et klokkeintervju at det var et fantastisk kupp blant Rolex-klokker. Og slik fikk gull-Rolex Daytona med grønn skive kallenavnet "John Mayer Daytona" (noen ganger også referert til som "Hulktona" etter kallenavnet til Submariner Hulk).

Den grønne skiveversjonen av Daytona ble lansert på Baselworld i 2016 med den offisielle Rolex-referansen 116508. På den tiden var etterspørselen ikke veldig høy for nesten alle Rolex sportsmodeller i gull. Men takket være klokkehype de siste årene, og etter å ha sett mange Hollywood-stjerner, idrettsutøvere og artister som bærer dette uret, fikk den stadig mer popularitet som presset etterspørselen til stadig nye høyder.

Det er viktig å nevne at intervjuet med John Mayer ikke var vendepunktet for Daytonas popularitet (som mange andre Rolex-fora og artikler diskuterer), snarere hadde hypen allerede startet noen måneder tidligere. Grønt er fargen på rikdom for mange kulturer i Asia, så det er ikke overraskende at Daytona med den klare grønne skiven ble et statussymbol for de rike i regionen. Imidlertid var intervjuet med den amerikanske sangeren betydelig for å øke urets popularitet - det ville jeg aldri tvilt på.

La oss ta en nærmere titt på egenskapene. Den klare solstrålegrønne skiven er veldig iøynefallende og har 18 karat gull timeindekser med Chromalight. Avhengig av sollys og vinkel, kan skiven virke svart eller skinnende grønn, og går fra palmeblad til nesten britisk racinggrønn (se våre bilder). Klokken leveres med den klassiske Rolex Oyster-lenken og en gravert tachymetrisk skala, begge i 18 karat gull. Kaliberet som brukes av Rolex er det egenproduserte 4130, som sitter inne i den 40 mm gullkassen. Den selvoppladende luksuskronografen har en gangreserve på 72 timer. Ikke minst bestod Daytona Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC) tester.

Klokken er en flott daglig følgesvenn. Den ser perfekt ut med gateklær som joggesko, blå jeans og en enkel hvit skjorte. Men den er også flott når du vil legge til en suksessuttalelse til en dress. Men vær oppmerksom! Når den brukes i feil sammenheng, kan klokken få deg til å virke arrogant.

TCC og våre kunder elsker Rolex Daytona Cosmograph - John Mayer-utgaven. Det er ikke rart hvorfor klokkeentusiaster sliter med å få tak i en av disse vakre mesterverkene.

Vi elsker den lekne skiven på denne luksusklokken. I skyggens rike ser skiven nesten svart ut, mens den i direkte sollys skinner som en palmeblad.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Send oss en forespørsel